Intrebari Frecvente – detectivi particulari Bucuresti

Intrebari pentru detectivi particulari Bucuresti
Pentru a veni in ajutorul dvs. mai jos aveti un set de intrebari pe care majoritatea clientilor le au cand ajung pe site-ul nostru. Daca aveti o nelamurire in privinta serviciilor noastre, nu ezitati sa ne contactati.Detectivi particulari Bucuresti

Pot detectivii particulari urmări ce face o persoană într-o locuință privată?

Detectivii nu pot supraveghea decât din locuri publice sau de pe o proprietate privată însă doar cu acordul proprietarului.

În timpul unei acțiuni de supraveghere, pot detectivii trece pe culoarea roșie a semaforului sau să ignore alte reguli de circulație auto?

Legea nu conferă asemenea drepturi detectivilor particulari. Nu suntem organe apartinamd MAI sau structurilor statului.

Pot angaja un singur detectiv pentru o operațiune de supraveghere foto -video?

Acest lucru este aproape imposibil, de obicei detectivii lucrează în echipe de minim doi pentru acest tip de acțiune. În anumite cazuri cum ar fi de exemplu o operațiune de supraveghere la punct fix, un detectiv ar putea să realizeze operațiunea de unul singur, însă și atunci destul de dificil și doar în anumite situații.

În munca de investigații, detectivii pot lucra și în mod individual, dar cu condiția ca speța la care se lucrează și specificul informațiilor ce trebuiesc culese să permită acest lucru.

De unde știu dacă detectivii pe care îi angajez sunt de încredere sau funcționează legal?

Atât agențiile de detectivi particulari cât și angajații acestora trebuiesc licențiați atât de către Inspectoratul General al Poliției Române cât și de Poliția Capitalei sau inspectoratele de poliție județeană, astfel încât aceștia să poată fi verificați prin site-urile acestor instituții.

Pot angaja detectivi din Bucuresti, de exemplu, pentru a efectua investigații în altă regiune a țării?

Acest lucru se întămplă frecvent, în primul rând datorită lipsei de detectivi particulari în anumite regiuni ale țării cât și din cauza comunităților mici unde aceștia funcționează; fiind parte din aceste comunități, detectivii nu pot derula asemenea activități în zona respectivă deoarece ar putea fi ușor deconspirați, detectivul fiind un “agent secret” prin definiție.

Pot fi sigur de confidențialitatea detectivilor?

Detectivii particulari sunt obligați prin lege să păstreze confidențialitatea cazurilor investigate de ei. Conform articolului 1, alineatul 3 al Legii 329/2003, „Informaţiile obţinute în urma activităţilor desfăşurate de detectivul particular sunt destinate exclusiv clientului acestuia, în condiţiile prezentei legi.”